събота, 5 март 2011 г.

Защо черно?


Класически образ на домина – облечена в черни кожи, с ботуши (а още по-добре – чизми) на висок ток. Всяка, дръзнала да бъде различна (изключения се правят само за тъмно червено), бива заклеймявана като неопитна. Незнаеща. Неможеща. Сигурно, защото бялото (например) е символ на чистота и непорочност, а розовото - прекалено захаросано, Е, така да бъде, но наистина не стигаме ли до парадокс?
Да доминираш означава (наред с други характеристики), да имаш свободата и да поемеш отговорността на личния избор. Дали подчинената страна ще го приеме? Прощавайте, но в момента, в който сте си задали този въпрос, вече сте поставили под съмнение способностите си да доминирате. Ако до момента, в който си задавате този въпрос, не сте се убедили, че подчиненият или подчинената са готови да ви се подчиняват заради вас самите, то или ви чака още много работа, или сте се предали. А няма защо. Всъщност, и в чисто ванила-връзка, ако парньорът или партньорката има претенции за облеклото, това не е точният човек.
На снимката ви предлагам бяла обувка. Представете си розово, стилно бельо и бяла, дълга, но тясна роба/шемизета/изрязана рокля. Всъщност, каквито и цветове да си представите, не мислете и за секунда дали ще ви харесат, ако вие самите не се харесвате във вида, който сами сте избрали. Ако не вярвате в правото на личния избор.

1 коментар:

  1. Освен въпросите, които поставяте пред домините това е доста интересен начин да се изпита и подчинената страна.
    Лично аз приемам безприкословно всякакъв тип и цят облекло. Щом Тя го е избрала - то е закон и удоволствие за мен!

    ОтговорИзтриване